“U čemu je problem?” # tdzg Tjedan dizajna Zagreb

Pod naslovom “U čemu je problem?”, ovogodišnji 4. Tjedan dizajna Zagreb, želi problematizirati ulogu dizajna i ponuditi ga kao odgovor na društvene probleme.

Temu tako, na primjer ilustrira izložba “Nelagoda”, grčke arhitektice Katerine Kamprani koja namjerno dizajnira proizvode s greškom kako bi ukazala da dizajn rješava probleme, osvijestivši važnost dizajna u svakodnevnom životu.

4. Tjedan dizajna Zagreb, najveći festival posvećen dizajnu u Hrvatskoj, održat će se od 9. do 14. maja na 50 lokacija sa središtem u Laubi uz koju će niknuti #tdzg Dizajn park na više od tri tisuće kvadratnih metara, a čije idejno rješenje potpisuje Clinica studio.

Tjedan dizajna prvi puta dodjeljuje i #tdzg nagradu za poticanje hrvatskog dizajna. Posjetioci će tako moći vidjeti čak 34 svjetske premijere i 16 hrvatskih.
Na #tdzg Marketu – prodajnom sajmu, posjetioci će moći i kupiti najnovije proizvode na hrvatskom tržištu, direktno od dizajnera.

Uz niz svjetskih i hrvatskih premijera namještaja, dizajnerskih predmeta, dokumentarnih filmova povezanih s dizajnom te izložbi, predavanja, radionica i modnih revija #tdzg 2017., predstavit će i neke nove sfere dizajna kao što je #tdzg Food Designe, a svakodnevni program s mnoštvom zanimljivih sadržaja može se pratiti na www.tjedandizajna.com te društvenim mrežama.


Izvor: Tjedandizajna.com

%d blogeri kao ovaj: