Zagreb: 2. KinoKino festival – mjesto gdje vlada dječja mašta i filmska izvrsnost

“Iako je program KinoKino festivala namijenjen prije svega dječjoj publici, u nizu međunarodnih i domaćih igranih filmova za djecu recentne produkcije, uživat će podjednako i njihovi roditelji te svi odrasli ljubitelji dječje imaginacije”, ističu organizatori, umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.

Međunarodni filmski festival za djecu KinoKino, čije se drugo izdanje održava od 21. do 26. februara u zagrebačkom kinu Europa, ponovno će najmlađim gledaocima ponuditi šarolik izbor filmova, od novije produkcije do klasika.

Iz ovogodišnjeg programa izdvojili su francuski film s pričom temeljenom na stvarnim događajima iz višijevske Francuske, “Fannyino putovanje” Lole Doillon, te nizozemsko-belgijsko-hrvatsko ostvarenje “Dan kada je moj otac postao grm” redateljice Nicole van Kilsdonk, u kojem se pojavljuju hrvatski glumci Jan Kerekeš i Hrvojka Begović.

Kao dio posebnog programa filmskih klasika prikazat će se filmska adaptacija kultnog dječjeg romana “Emil i detektivi” Ericha Kästnera, u režiji Gerharda Lamprechta iz 1931., snimljen samo dvije godine nakon što je taj planetarno poznati pustolovni roman za djecu objavljen.

U glavnom programu za festivalske nagrade, koje zasebno dodjeljuju dječji i profesionalni žiri, natjecat će se dugometražni igrani filmovi iz čitavoga svijeta.

Iza KinoKino festivala stoji kreativni tim Zagreb Film Festivala (ZFF), u okviru kojega se godinama održava program za djecu “Bibijada” koji se produžio na cijelu godinu.


Izvor: Culturenet.hr

%d blogeri kao ovaj: