Zlatne arene Mirjani Karanović i Lazaru Ristovskom

unnamed (1)

Na šesdeset i trećem Pulskom filmskom festivalu, film “Dobra žena”beogradske glumice i rediteljke Mirjane Karanović dobio je nagradu Zlatna arena za najbolji film u konkurenciji hrvatskog programa – manjinske hrvatske koprodukcije. A beogradski glumac lazar Ristovski dobio je Zlatnu arenu za mušku ulogu u filmu “S one strane”.

Velika Zlatna arena za najbolji film pripala je filmu “S one strane” redatelja Zrinka Ogreste, dok je publika dodelila nagradu Zlatna vrata Pule, filmu “Lazar” reditelja Svetozara Ristovskog.

Karanović je i ranije bila dobitnica Velike Zlatne arene za ulogu u filmu “Otac na službenom putu” , 1985. godine, kao i za najbolju žensku ulogu u filmu “Petrijin venac” 1980. godine.

Filmu “S one strane” pripalo je još šest Zlatnih arena i to za režiju Zrinku Ogresti, za scenario Mati Matišiću i Zrinku Ogresti, za najbolju glavnu žensku ulogu Kseniji Marinković, za najbolju glavnu mušku – Lazaru Ristovskom, za montažu Tomislavu Pavlicu i za oblikovanje zvuka Martinu Semenčiću i Ivanu Zeliću.

%d blogeri kao ovaj: