Boja Vukovara – Retrospektiva slika likovnih kolonija iz 2019. i 2020. godine

U novom prostoru Galerije „Branimir Kurucić“ je 10. februara 2021. godine otvorena izložba slika „Boja Vukovara“. Reč je o retrospektivi likovnih kolonija koje su se održale 2019. i 2020. godine.

Izložbu je otvorio duo VSPD-a „Javor“ Aleksandra Krtinić i Vanja Borojević, koje su otpevale pesmu Svetom Savi. Posle njih je predsednik Pododbora Vukovar, Milenko Živković, pozdravio prisutne goste, a nekoliko reči o izložbi su posetiocima pročitale Nevenka Lukić i Milica Šarčević.

Na slikama koje su predstavljene, dominira apstrakcija koja ima svoje poruke i traži dodatno vreme, ali i pruža zadovoljstvo vodeći Vas u vlastite snove koje sami nikada ne biste dosanjali.

Izložene su slike Miroslava Odavića, Ivice Bačaka, Ivone Matoušek, Ljubice Babić, Enise Pilavdžić, Gordane Čurig, Ivana Tomića, Nevenka Letića, Đorđa Stanisavljevića, Stjepana Juriše, Davora Rose, Dragana Simića Belog, Ljiljane Nedeljkov, Miroslava Pavlovića, Jelene Lazić, Slobodana Stojkovića, Svetlane Miladić i Milana Šole.

Predviđeno je da ova izložba otputuje u Zagreb, gde će u prostorijama SKD „Prosvjeta“ zaljubljenicima u slikarstvo biti omogućeno da uživaju u umetničkim delima pomenutih autora.

%d blogeri kao ovaj: