U biblioteci SKD “Prosvjeta” otvorena izložba “Bordinih sedam decenija”

U petak, 13. novembra u biblioteci SKD “Prosvjeta” otvorena je izložba posvećena animatoru, filmskom redatelju, karikaturistu, ilustratoru i grafičkom dizajneru, Borivoju Dovnikoviću Bordi. Otvorenju su prisustvovali zaposlenici i rukovodstvo SKD “Prosvjeta”. Izložba se priređuje u sklopu Dana srpske kulture, a njome se obilježava sedamdeset godina Bordinog umjetničkog rada.
 
Izložbeni eksponati posuđeni su iz fundusa Zagreb filma, Kuće ljudskih prava, knjižnice Bogdana Ogrizovića, iz privatne zbirke i iz fonda naše biblioteke. Radi se o originalnim eksponatima koji nisu bili prikazani na ovogodišnjoj izložbi animacije u Muzeju suvremene umjetnosti. Izložbom se nastojalo objediniti sva područja Bordinog likovnog i umjetničkog rada; animacija, crteži, ilustracija, karikatura, enigmatika i strip.
Izložbu možete pogledati u prostorijama biblioteke SKD “Prosvjeta” u Preradovićevoj 18/1 u Zagrebu do 4. decembra, svakog radnog dana od 9 – 17 h, uz pridržavanje svih trenutnih epidemioloških mjera.

Izvor: Biblioteka.skd-prosvjeta.hr
%d blogeri kao ovaj: