17. SUSRETI U MOSLAVINI

23.09.2022. održani su 17. po redu Susreti u Moslavini u organizaciji SKD Prosvjeta pododbor Garešnica .Manifestacija je održana u hrvatskom domu  u Garešnici .

To je manifestacija na koju inače dovodimo društva izvan Hrvatske ili iz drugih krajeva Hrvatske , koji još možda nisu ni čuli za Moslavinu i da u njoj žive i rade na očuvanju svog kulturnog identiteta Srbi kao nacionalna manjina. Nažalost društvo iz Novog sada ipak na kraju nije bilo u mogućnosti doći što nam je malo umanjilo doživljaj , ali svejedno , program je bio bogat i raznovrstan . Uz 3 Prosvjetina društva(Virovitica , Korenica , Garešnica)  , sa nama je bilo hrvatsko društvo iz Strahoninca i KPD Ukrajinaca iz Kaniže . SKD Prosvjeta  Korenica je prvi put gostovala kod nas , a nadamo se da će kao i ostala 3 društva još dugi niz godina nastupati na našim manifestacijama.

Svim učesnicima se zahvaljujemo na odazivu i na odličnom programu !

Sa nama su bili i sveštenik SPC Slavomir Gvojić , svećenik GKC iz Kaniže , dožupan BBŽ Saša Lukić , predsjednik VSNM BBŽ  Darko Karanović ,predsjednik VSNM i saveza Srba općina Fažana Rajko Mrkojević i  predstavnik grada Garešnica Milan Rajšić .

Manifestacija je  realizirana sredstvima Savjeta za nac. Manjine , grada Garešnica i BBŽ .%d blogeri kao ovaj: