POZIV UČITELJIMA I PROFESORIMA KOJI ŽELE PREDAVATI NASTAVNI PREDMET SRPSKI JEZIK I KULTURA – MODEL C

SKD ”Prosvjeta” poziva zainteresirane učitelje i profesore koji žele predavati nastavni predmet Srpski jezik i kultura – model C da se prijave i pošalju biografiju/životopis i dokumente koji potvđuju stručnost za obavljanje poslova učitelja/profesora Srpskog jezika i kulture u osnovnoj/srednjoj školi. SKD ”Prosvjeta” kontinuirano radi na proširenju mreže osnovnih i srednjih škola u kojima se uči Srpski jezik i kultura te se u šk. godini 2023./2024. isti uči u 40-ak osnovnih i 5 srednjih škola.

Pravilnik o odgovarajućoj vrsti obrazovanja učitelja i stručnih suradnika u osnovnoj školi (Narodne novine, broj 6/2019), Članak 27., stavak 1., 2., 3. i 4. određuje tko može izvoditi

nastavu jezika i kulture na jeziku i pismu nacionalne manjine (Model C).

(1) Nastavu na jeziku i pismu nacionalnih manjina, uz uvjete propisane zakonima, mogu izvoditi:

a) učitelji razredne nastave koji sukladno članku 4. ovoga Pravilnika imaju odgovarajuću vrstu obrazovanja za rad na radnome mjestu učitelja razredne nastave;

b) učitelji predmetne nastave, osim nastave jezika i pisma nacionalne manjine, koji su završili odgovarajući studijski program i ispunjavaju uvjete sukladno odredbama ovoga Pravilnika za izvođenje nastave odgovarajućega nastavnog predmeta;

c) učitelji koji izvode nastavu nastavnoga predmeta jezika i pisma nacionalne manjine moraju imati završen studij odgovarajućega jezika.

(2) Nastavu jezika i kulture na jeziku i pismu nacionalne manjine (Model C) mogu izvoditi osobe koje uz znanje jezika i pisma nacionalne manjine imaju završen jedan od sljedećih studija:

–     odgovarajućega jezika nacionalne manjine,

–     razredne nastave,

–     povijesti i geografije.

(3) Osoba koja nije završila studij odgovarajućega jezika ili studij na odgovarajućemu jeziku i pismu kao dokaz znanja jezika i pisma nacionalne manjine na kojemu će izvoditi nastavu pri zasnivanju radnoga odnosa treba dostaviti: svjedodžbu srednje škole ili diplomu visokog učilišta iz koje je razvidno da je tijekom obrazovanja pohađala nastavu na jeziku i pismu nacionalne manjine ili potvrdu o znanju odgovarajućega jezika najmanje na razini C1).

(4) Iznimno od stavka 1. podstavka c) i stavka 2. ovoga članka, u slučaju da se u Republici Hrvatskoj ili izvan nje ne izvodi studijski program odgovarajućega jezika nacionalne manjine, nastavu nastavnoga predmeta jezika i pisma nacionalne manjine, odnosno nastavu jezika i kulture na jeziku i pismu nacionalne manjine (Model C) mogu uz suglasnost Ministarstva izvoditi i osobe koje nisu završile odgovarajući studijski program, a koje dostave dokaz iz stavka 3. ovoga članka.

Zainteresirani se trebaju prijaviti putem elektronske pošte na skdprosvjeta@skdprosvjeta.com i mirko.markovic@prosvjeta.hr ili putem zemaljske pošte na adresu: SKD ”Prosvjeta”, Berislavićeva 10, pp 9, 10106 Zagreb.

Dodatne informacije na tel. +385 1 4872 458, mob. +385995160309, Mirko Marković.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Preuzmi [0.98 MB]

%d blogeri kao ovaj: