Članovi Ansambla narodnih igara SKD “Prosvjeta” Vukovar imali su čast dočekati Njegovu Svetost Patrijarha srpskog gospodina Porfirija

Na poziv Srpske pravoslavne Eparhije Osječkopoljske i baranjske i Ustanove u kulturi Srpski dom u Vukovaru, članovi Ansambla narodnih igara SKD “Prosvjeta” Vukovar imali su čast dočekati Njegovu Svetost Patrijarha srpskog gospodina Porfirija.

Prilikom ulaska Njegove Svetosti Patrijarha srpskog Porfirija u zdanje Hrama Sv. Nikolaja, članovi Ansambla narodnih igara SKD “Prosvjeta” Vukovar, Stefan Pavlović i Mihaela Ivošević, obratili su se Patrijarhu uputivši mu pozdravnu poruku u ime prisutnih i zatražili blagoslov za sav narod koji živi na prostoru, kako grada Vukovara, tako i na prostoru Eparhije Osječkopoljske i baranjske. Nakon služenja molitve u Hramu Svetog Nikolaja održana je svečana akademija u velikoj dvorani Srpskog doma u Vukovaru. U programu, pored članova ANI Vukovar, učestvovao je i hor Pevačkog društva Sv. Sava iz Beograda. Svečanu akademiju vodili su prof. Biljana Đurović i Strahinja Padežanin iz Beograda.

%d blogeri kao ovaj: