“Doktorica” za sreću Anita Freimann: “Živimo u ludom vremenu, trebamo osvijestiti što nas čini sretnima”

Anita Freimann s Ekonomskog fakulteta u Osijeku je “doktorica” za sreću, a o tome kako ostati pozitivan i sretan u četiri zida s njom je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Matea Drmić.
 
“Doktorica” za sreću s Ekonomskog fakulteta u Osijeku kaže kako je sreća, kao i prije, u sadašnjem trenutku.

Prof. dr. sc. Anita Freimann

“Okolnosti samo 10 posto oblikuju sreću, trebamo preispitati vlastite vrijednosti”, kaže Anita Freimann, te savjetuje ljudima da se u svoja četiri zida posvete sebi, prenosi portal dnevnik.hr.

“Treba osvijestiti da je ‘nemam vremena’ samo izgovor, to sad više ne vrijedi”, kaže profesorica, te ističe da postoje brojni hobiji i online platforme za učenje. “Svatko može naći nešto što ga zanima”, kaže i dodaje da se moramo okrenuti i jedni drugima.

Roditeljima poručuje da je važno da shvate da djeci nisu važni plastični pokloni ni igranje s vršnjacima koliko njihova pažnja i vrijeme.

“Ne treba biti na mobitelu i paralelno provoditi vrijeme s djetetom, nego se zaista igrat i biti sretni s njima”, kaže Freimann.

A kako da se bodrimo međusobno? “Doktorica” za sreću kaže da je lakše zato što smo zajedno u tome, ali može biti teško jer su svi spuštenih emocija. Bitno je da pomognemo onima kojima možemo, treba moliti, meditirati i jedni drugima olakšati stres, a družiti se možemo virtualno.

“Sreća je znati i moći biti u sadašnjem trenutku, živimo u ludom vremenu koje je konzumerističko, sada kad su trgovine zatvorene, nemamo izbora nego shvatiti da je sreća u sada i da živimo dan po dan i osvijestimo što nas čini sretnima”, kaže Freimann, te poručuje građanima da je 90 posto života naša percepcija stoga neka paze što misle, hrane se zdravo i ojačaju imunitet.

Izvor: Portal dnevnik.hr

%d blogeri kao ovaj: