Donacija besplatnih udžbenika za Željezničko tehničku školu u Moravicama

Na početku nove školske godine Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” u suradnji sa Srpskim narodnim vijećem, obradovalo je sve đake i njihove roditelje koji polaze nastavu pravoslavnog vjeronauka u Željezničko tehničkoj školi u Moravicama donacijom besplatnih udžbenika. Ovogodišnju nabavku udžbenika kao i ranijih godina inicirao je paroh moravački Jelenko Stojanović, a realizirana je uz pomoć potpredsjednika društva prof. dr. sc. Siniše Tatalovića.

Time je nastavljena kontinuirana briga i pomoć srpskih institucija školama kao i drugim institucijama važnima za razvoj i opstanak Gorskog kotara i njegovih stanovnika. SKD “Prosvjeta” obrazovanje smatra jednom od svojih ključnih djelatnosti te kontinuirano ulaže sredstva u aktivnosti koje doprinose razvoju i popularizaciji obrazovanja na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu kao i odgoja i obrazovanja općenito.

Vrlo važna aktivnost je i ljetna škola srpskog jezika i kulture koja je i ove godine tradicionalno organizirana na otoku Viru, gdje su po prvi puta učešće imali i učenici ŽTŠ Moravice. Protojereju-stavroforu Jelenku Stojanoviću su u ime društva ovogodišnje besplatne udžbenike uručili predstavnici moravačkog pododbora, predsjednik Novica Vučinić i potpredsjednik Milan Vukelić te tom prilikom poželjeli svim učenicima sretan početak nove školske godine i nadu u postizanje kvalitetnih rezultata.

%d blogeri kao ovaj: