Mirjani Karanović Dobričin prsten

Glumica Mirjana Karanović dobitnica je glumačke nagrade Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2019. godini – Nagrada Dobričin prsten, biće joj dodeljena na svečanosti u sredu, 19. februara, na sceni Ljuba Tadić Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nakon izvođenja predstave „Mamu mu …., ko je prvi počeo“, prenosi portal danas.rs.
Mirjana Karanović je 32. laureat ovog visokog staleškog priznanja, navodi se u saopštenju Udruženja dramskih umetnika Srbije.
Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića (izrada Zlatare Jokić, Beograd) i od unikatne oslikane diplome na pergamentu (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića).
U konkurenciji za nagradu bilo je osam glumica i glumaca. Žiri je odluku donio 10. decembra 2019. godine većinom glasova, a radio je u sastavu: Vida Ognjenović, predsednik žirija, Svetlana Bojković, Nada Šargin, Goran Marković, Boris Isaković, Dragan Bjelogrlić i Vojin Ćetković.
Dodjelu Nagrade financijski su pomogli Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu grada Beograda, a podršku organizaciji svečanosti dalo je Jugoslovensko dramsko pozorište.
Izvor: Portal danas.rs
Foto: FoNet/ Aleksandar Barda
%d blogeri kao ovaj: