Predstavljen multimedijalni projekt Nikola Tesla – Mind from the future

unnamed-1
Tomislav Buntak, Ivana Andabaka, Mile Blažević, Helena Bulaja Madunić, Sascha Machiedo, Damir Kanaet, Siniša Šare (Dnevnik.hr)
U ateljeu akademskog kipara i redovitog profesora na Akademiji likovne umjetnosti Mile Blaževića, autora spomenika Nikoli Tesli, predstavljen je projekt Nikola Tesla – Mind from the future, najveći hrvatski multimedijalni izložbeni projekt.

Izložba se otvara u studenome 2017. u Meštrovićevu paviljonu u partnerstvu s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika i bit će otvorena do travnja 2018.

Autorica i kustosica izložbe Helena Bulaja Madunić, međunarodno nagrađivana redateljica, producentica i art direktorica, s 25 godina iskustva u kreiranju pionirskih inovativnih pripovjednih sadržaja i tehnologija na međunarodnoj sceni, predstavila je izložbu:

“”Na ovoj izložbi odvest ćemo vas na mistično putovanje bez početka i kraja kroz Tesline ideje, vizije, inspiraciju i filozofska promišljanja koja su temelj međunarodnom multimedijalnom djelu ′Mehaničke Figure – Inspirirani Teslom′, koje čini okosnicu postava i na kojem radim već 11 godina.

Glavna poruka i cilj izložbe su prije svega prenošenje Tesline energije stvaranja, ponajprije mladim generacijama. Želja mi je prostor Meštrovićeva paviljona oslikati digitalnim i interaktivnim freskama, te stvoriti dojam uronjenosti u Teslin san, koristeći najnovija tehnološka dostignuća video i svjetlosnog dizajna u kreiranju multidimenzionalnog putovanja kroz najvažnije ′stanice′ Teslina života u kontekstu razvoja filmske industrije i industrije zabave, a sve kako bih ostvarila zadnju Teslinu želju, kojom je izrazio nadu da će netko u skoroj budućnosti konačno izumiti projektor iz glave, te na taj način otvoriti i znanstveno poglavlje potpuno novog poimanja čovjeka kao bića uronjenog u kozmičku svijest.“

”Nikola Tesla ostavio je nenadmašiv trag u svjetskoj povijesti. Sigurni smo da će zbog globalnog interesa za njegov lik i djelo, izložba pronaći svoje mjesto i u svijetu. Već sada radimo na tome da nakon Zagreba multimedijalni projekt Nikola Tesla – Mind from the future bude postavljen i u New Yorku, Parizu, Budimpešti, Pragu i Dubaiju. Ovo je projekt u koji jako vjerujemo i s kojim želimo ostati zabilježeni u povijesti kao najveći hrvatski izložbeni izvozni projekt“, izjavio je Krešimir Renzo Prosoli, CEO Real grupe, producentske kuće projekta i zahvalio partnerima i pokroviteljima.


Izvor: Dnevnik.hr

%d blogeri kao ovaj: