Svjetski dan knjige i biblioteka SKD “Prosvjeta”

Povodom 23. aprila i obilježavanja Svjetskog dana knjige iz Prosvjetine biblioteke napravili su malu retrospektivu događaja koji se vežu za ovaj Dan, a organizirali su se u našoj biblioteci. 

Svjetski dan knjige u Hrvatskoj se veže za manifestaciju Noć knjige koja je pokrenuta 2012. godine. Ove godine zbog koronavirusa biće održana virtualno uz brojne programe , a ide s porukom “S knjigom nisi izoliran!”

Inače, manifestacija se svake godine provodi na isti datum u svim zainteresiranim knjižnicama, knjižarama i ostalim ustanovama koje se bave knjigama, a sve u cilju promoviranja knjige kao medija i poticanja čitanja. Organiziraju se brojni kulturni događaji, susreti s piscima, književne večeri, koncerti, predavanja, tribine, radionice i akcije i time svake godine manifestacija uključuje i privlači sve veći broj građana.

Prosvjetina biblioteka manifestaciji Noć knjige priključila se 2014. godine. Organizirani su brojni događaji; predavanja, promocije knjiga koji su bili popraćeni i muzičkim nastupima, kratke kazališne predstave i akcije.

Ponekad nam je Noć knjige trajala i nekoliko dana, a s obzirom da se nalazimo u Zagrebu gdje je ponuda kulturnih događanja uvijek velika, brojem zainteresiranih posjetilaca smo iznimno zadovoljni, ističu iz biblioteke SKD “Prosvjeta”.

Više o svemu pročitajte na: http://biblioteka.skd-prosvjeta.hr/svjetski-dan-knjige/

Izvor: Biblioteka.skd -prosvjeta.hr
%d blogeri kao ovaj: