U DARDI ODRŽANA IZLOŽBA SLIKA 19. SAZIVA LIKOVNE KOLONIJE ”ĐOLA 2022.”

Povodom obilježavanja Dana Općine Darda u nedjelju, 25. juna 2023.godine održana je prigodna izložba slika sa 19. saziva likovne kolonije ”Đola” u Dardi. Organizator Izložbe slika je SKD ”Prosvjeta” pododbor Darda i likovna radionica ”Petar Dobrović” iz Darde. I ove godine je slikom, pjesmom, muzikom i stihovima objedinjena umjetnost u Dardi. Učesnici 19. saziva likovne kolonije ”Đola 2022” i njihovi radovi su izloženi na Izložbi slika u Dardi. U prigodnom programu otvaranja Izlože slika učešće su uzeli pjesmom i muzikom Hranislava Mesarić i Milan Kliba. Pero Matić, prof. govorio je o samoj koncepciji likovne kolonije ‘Đola” i ovogodišnje Izložbe slika.

Izdvojeno iz likovne kritike Pere Matića: ”Prema već ustaljenoj koncepciji slike kolonije ”Đola 2019” uglavnom slijedi dosege evropskog slikarstva: plenereizma, impresionizma i ekspresionizma. Samo poneki od učesnika uzdržano prave izlete u svet imaginarnog, svet slike bez teme i sadržaja.

Ova izložba pred nama, danas predstavlja likovni parametar koji suvremenog čovjeka, kao posmatrača nastoji dovesti u sklad sa umjetničkom istinom…”. Izloženi su radovi slikara: Mare Batinić, Gordane Čurik, Hrvojke Drempetić, Ane Đorđević, Đorđa Đorđevića, Danijela Jakovljevića, Darka Jovanovića, Stjepana Juriše, Zlatka Krstića, Nevenka Letića, Rade Marković, Ranke Mirković, Miroslava Pavlovića, Ljubice Price Tomaš, Ljubomira Radovančevića, Božidarda Ristića, Đorđa Stanisavljevića, Slobodana Bobe Stojakovića, Zorice Šarčević, Nebojše Šćekića, Milana šole, Zorana Tadića,  Nedeljka Tintora, Nives Trauber, Vedrane Vekić,  Novice Vučinića, Gorana Zlatarića i učenica osnovne škole Nike Bekić i Leonore Jevđenić.

Izložba opremljenih slika popraćena je štampanim katalogom slika u boji a za prisutne posjetitelje i slikare domaćin je osigurao osvježenje i druženje. Izložba slika je pripremljena u Kulturnom centru u Dardi u prostoru SKD ”Prosvjeta” pododbor Darda.%d blogeri kao ovaj: