Izložba slika SKD Prosvjete u Ogulinu u sklopu proslave Dana Grada

1SKD Prosvjeta u Ogulinu je, u sklopu Dana Grada Ogulina, priredila likovnu izložbu, na kojoj su izložene slike nastale na pet likovnih kolonija.

U uvodnoj riječi potpredsjednik ogulinske Prosvjete, Neven Vujnović, pozdravio je zamjenika župana Karlovačke županije Sinišu Ljubojevića, gradonačelnika Ogulina Juru Turkovića, zamjenika gradonačelnika Miću Zatezala, paroha SPC Ogulin Milana Simića, te sve prisutne. Milan Lapčić, voditelj likovne sekcija pododbora Prosvjete u Karlovcu jedan je od zaslužnih za stvaranje fundusa oko 90 slika koje posjeduje Prosvjeta u Ogulinu. Slikarstvo je publici približio Đorđe Petrović u svom obraćanju koji nije krio zadovoljstvo izložbom, posebno što je u sklopu proslave Dana Grada Ogulina. nakon obraćanja potpredsjednik ogulinske Prosvjete otvorio je izložbu.

Izložba je otvorena 8.septembra u gradskoj knjižnici Ogulin i bit će postavljena do 30.septembra. Izloženo je 40 slika sa motivima iz sela u okolici Ogulina. Sve slike nastale su u suradnji sa likovnim umjetnicima na čelu s akademskim slikarom Đorđem Petrovićem i karlovačkim pododborom Prosvjete.

%d blogeri kao ovaj: