Bršadin: Izložba ručnih radova i starina 2017.

Foto: Senka Ilić

Peta po redu Izložba ručnih radova i starina, obeležena najvećom posećenošću i zanimanjem posetilaca do sada, realizovana je u nedelju 23. aprila.

Ovogodišnja manifestacija imala je nešto malo drugačiji karakter u odnosu na prethodne četiri, jer se radilo i o prezentaciji starih alata, zanata i kućne radinosti. Manifestaciju je, nakon pozdrava predsednika Pododbora Bršadin prisutnim zvanicama i posetiocima, zvanično u ime sekcije “Svilen konac” otvorila Dušica Rudež. Program otvaranja uveličao je i nastup dečje folklorne grupe KUD-a “Vaso Đurđević” izvođenjem izvorne pesme “Čubro, Maro”.
Pored uobičajenog izložbenog dela manifestacije, za sve posetioce bilo je priređeno i nekoliko iznenađenja. Tako je celi ambijent bio uređen u stilu slastičarne, pa su posetioci mogli da uživaju u originalnoj limunadi i sladoledu izrađenim baš onako kako je to nekad bilo.
Nekoliko proizvođača prehrambenih, higijenskih i drugih proizvoda izlagalo je svoje rukotvorine, pa su se na izložbenim štandovima mogli pogledati domaći ukrasni sapuni, te aranžmani od cveća kao i nakit, ali i probati domaći sir, med i proizvodi od meda.

Za mlađe učesnike priređena je i likovna radionica koja je osmišljena u duhu likovne kolonije, a četkice i boje u ruke uzelo je ukupno šest mladih umetnika. Vrhunac nadasve dinamičnog dana i programa koji je posetio do sada najveći broj pratilaca i poštovalaca rada pododbora Bršadin, a pre svega njegove sekcije “Svilen konac” čiji članovi su najzaslužniji za uspeh koji je postignut, bio je nastup članova dramskog ansambla amaterskog pozorišta “Jovica Jelić” iz Banatskog Karađorđeva. Oni su izveli dramu “Ne igraj na Engleze” kojom je ujedno i zaključen program manifestacije.
Gosti iz Banatskog Karađorđeva odazvali su se pozivu nakon što iz opravdanih razloga, nastup članova dramskog ansambla KUD-a “Branko Radičević” iz Pačetina nije bio moguć.

Fotografije možete pronaći i na sledećem linku: KLIKNI OVDJE


Prosvjeta.net

%d blogeri kao ovaj: