Jagodina: “Zlatni ćuran” Vlastimiru Velisavljeviću

Na “Danima komedije” u Jagodini nagradu za životno djelo dobio je doajen srpskog glumišta – Vlastimir Velisavljević.

Predstava “Hipnoza jedne ljubavi” u režiji Dušana Kovačevića i izvođenju Zvezdara teatra Beograd, prema ocjeni stručnog žirija proglašena je za najbolju na 46. Danima komedije u Jagodini. Ova predstava je dobila i najvišu ocjenu publike pa će joj pripasti i nagrada “Miodrag Petrović Čkalja” i statua “Jovanča Micić”.

Tekst ove predstave je prema ocjeni žirija i najbolji suvremeni domaći komediografski tekst te će pisac Dušan Kovačević, takođe dobiti nagradu.

Statuu “Ćuran” za najbolja glumačka ostvarenja dobili su Miloš Đorđević za ulogu Rubeole u predstavi “Udaj se muški”, Irfan Mensur za ulogu Vuleta u predstavi “Hor bečkih dečaka” i Dragan Petrović Pele za ulogu doktora Vase u predstavi “Hipnoza jedne ljubavi”.

Najbolji mladi glumci su Kristina Savkov i Danilo Milovanović, a nagrada Nikola Milić za najbolju epizodnu ulogu prema ocjeni stručnog žirija pripala je Srđanu Sekuliću za ulogu konobara “Dva u jedan”.

Statuu “Ćurana” za najbolje redateljsko ostavrenje dobija Olivera Đorđević za predstavu “Dok te ja hranim i oblačim” u izvođenju Pozorišta mladih Novi Sad.

Sve nagrade biće dodjeljene večeras, na zatvaranju Festivala.


Izvor: RTS

%d blogeri kao ovaj: