Zagrebački velesajam: Otvoren 39. Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber

Zagreb je u utorak na pet intenzivnih dana postao istinsko središte izdavačkog stvaralaštva i gaming industrije u ovom dijelu Europe, poruka je s otvorenja 39. međunarodnog sajma knjiga i učila Interliber, koji se paralelno sa sajmovimaInfogamer by Reboot i INOVA održava na Zagrebačkom velesajmu od 8. do 13. studenoga.

Ispred ministarstva kulture okupljenima se obratila načelnica sektora za književno-nakladničku i knjižničnu djelatnost MK-a Dubravka Đurić Nemec. Ispričala je ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek, koja zbog neodgodivih obveza nije mogla nazočiti otvorenju.

Kazala je kako je to ministarstvo svjesno svih problema s kojima se nakladnici, izdavači i cijeli knjižni sektor suočavaju posljednjih nekoliko godina. “Ministarstvo kulture odlučno je raditi na njihovu rješavanju. Razgovori s izdavačima već su počeli i oni će se nastaviti, možda čak i za vrijeme Interlibera”, poručila je Đurić Nemec na svečanom otvorenju u Paviljonu 6 Zagrebačkog velesajma.

“Međutim, budućnost knjige, koliko vidimo, nije ugrožena ni na koji način jer interes čitatelja postoji”, istaknula je Đurić Nemec, dodavši kako očekuje da će se to pokazati velikom posjećenošću i ovogodišnjega Interlibera.

“Istinsko središte izdavačkog stvaralaštva i gaming industrije u ovom dijelu Europe” otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je tom prigodom citirao riječi bosanskohercegovačkog putopisca Zuke Džumhura, “na televiziji sve vidi, na radiju sve čuje, a u knjigama sve piše”.


Izvor: večernji.hr

%d blogeri kao ovaj: